Ο Nicholas Wastor είναι πιανίστας και συνθέτης. Ξεκίνησε τις σπουδές του σε νεαρή ηλικία στο Athens Conservatory με την Aspasia Kanelakou και τον Aris Garoufalis. Πήρε μαθήματα πιάνου jazz και μαθήματα Θεωρίας με τον Dimitris Kalantzis. Στη συνέχεια έκανε σπουδές κλασσικού πιάνου με τον Douglas Finch και τη Nelli Semitecolo.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο κλασσικό και jazz πιάνο, ξεκίνησε το ενδιαφέρον του και σε άλλα είδη μουσικής, όπως η prog-rock, psychedelic rock, funk, ηλεκτρονική μουσική, ethnic και πειραματική μουσική. Σημαντικό μέρος της μουσικής του εξέλιξης ήταν ο αυτοσχεδιασμός σε πολλά διαφορετικά είδη και στυλ, που επίσης τον οδήγησε στη σύνθεση.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην εκτέλεση και σύνθεση πιάνου στο Trinity Laban το 2011. Το 2013 κέρδισε στον διαγωνισμό «Gladys Puttick Extemporisation» με τον Stefan Melovski (κιθάρα). Ο Nicholas είχε επίσης συνεργαστεί στο Laban με χορευτές και με πολλούς ακόμη visual artists.

Έχει σπουδάσει επίσης σύνθεση και ενορχήστρωση με τους Paul Newland, Gwyn Pritchard και John Ashton Thomas. Έχει παρευρεθεί και συμμετάσχει σε διάφορα masterclasses και εργαστήρια με καλλιτέχνες, όπως οι Andrei Gavrilov, Idil Biret, Pascal Roge, Barry Snyder, Megumi Masaki and Rivka Golani. Έχει παίξει στο πιάνο, μουσικά έργα συνθετών εν ζωή, όπως των Declan Kolakowski, Douglas Finch, John White, Howard Skempton, Nikolai Kapustin και Steve Reich.

Ο Nicholas έχει επίσης πάθος για τα synthesizers και electronics. Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο, για ταινίες μικρού μήκους, εκθέσεις τέχνης και προτιμάει να παίζει τη μουσική του, συνεργαζόμενος με άλλους καλλιτέχνες με διαφορετικές κουλτούρες.

Οι μουσικές του συνθέσεις περιλαμβάνουν χρήση multimedia, ηλεκτρονικών και ακουστικών οργάνων, πολυπολιτισμικών στοιχείων και αυτοσχεδιασμού. Εργάζεται ως keyboard player σε μουσικές θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και ταυτόχρονα παίζει πιάνο, keyboards και synthesizers σε πολλά projects και μπάντες, ενώ συνθέτει τη δική του μουσική.

Leave a Reply