ΚΑΛΥΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Νίκος Καλύβας,σπούδασε Μαθηματικά στο τμήμα θετικών επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ΑΚΤΙΝΑ.
Τα τελευταία χρόνια ζει στη Αθήνα, όπου διδάσκει σύγχρονο χορό στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Ακτίνας,σε ερασιτεχνικές σχολές και στούντιο,χορεύει και χορογραφεί.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σύγχρονου χορού,κλασσικού χορού,αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας με Έλληνες και ξένους χορογράφους-χορευτές (realese,Limon,Graham,flying low,Cunninham techniques)
και με χορευτές των Trisha Brown, William Forsythe, Pina Bausch, Akram Khan κ.α.
Έχει χορέψει χορογραφίες των: Μπέτυ Δραμυσιώτη,Νίκο Καλογεράκη,Χάρη Μανταφούνη,Κική Μπάκα,Χοροθέατρο Λυδία Λίθος,Torus-knot dance company,Leyya Mona Taiwil,Κωνσταντίνο Ρήγο,Γιάννη Αντωνίου,Χάρη Κούσιο,κ.α. σε φεστιβάλ χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το χοροθέατρο εξ’αφορμής και τους Γάλλους χορογράφους Annie Vigier και Franck Apertet στα πλαίσια της documenta 14 ως χορευτής και στην πλατφόρμα Μπιενάλε Μονάχου 2018 σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και με το Athens Pride ως χορογράφος.

 

Leave a Reply